Voor medewerkers:

Wat kan ik voor jou betekenen?

Als Externe Vertrouwenspersoon kun je altijd bij mij terecht als er iemand over jouw grens is heen gegaan en waardoor jij je omgeving niet langer als ‘veilig’ ervaart. Dat kan te maken hebben met bijvoorbeeld pestgedrag, maar ook discriminatie of intimidatie. Er zijn echter ook situaties die vallen onder ‘integriteitskwesties’ en daarvoor kun je ook bij mij terecht. Wat zijn dan ‘integriteitskwesties’? Nou bijvoorbeeld die ene collega die elke week allerlei voorraden plundert en meeneemt naar huis en waar jij op aangekeken wordt.

Als je met mij in gesprek gaat, is dat altijd vertrouwelijk. Alles wat er besproken wordt, is strikt vertrouwelijk. Als Vertrouwenspersoon heb ik een geheimhoudingsplicht tenzij jij mij nadrukkelijk toestemming geeft om wel zaken te mogen delen. Anders zal er niets gedeeld worden van een gesprek, ook niet met de werkgever.

Er is echter één uitzondering hierop; als vertrouwenspersoon heb ik namelijk wel een meldplicht als het gaat om strafbare feiten/handelingen of als anderen in gevaar zijn. Ik zal je dat uiteraard in een persoonlijk gesprek ook nog toelichten.

Je kunt bij mij alleen je hart luchten, maar we kijken altijd samen naar eventuele vervolgstappen en welke consequenties dat misschien zou kunnen hebben. Dat kan ook betekenen dat ik je doorstuur naar een bepaalde hulpverlener of dat ik met jou een gesprek oefen welke jij dan naderhand zelf kunt voeren. De regie ligt echter altijd te allen tijde bij jou. Jij bepaalt wat je er mee wilt doen (of niet).

Wil je alvast wat meer weten over wat een Vertrouwenspersoon precies doet? Klik dan op de link van dit filmpje: Over Vertrouwenspersonen

Wil je meer weten over of van mij of zit je ergens mee? Schroom niet en neem contact op. Ik ben op de volgende manieren bereikbaar:

Via email:
Via telefoon: 06 – 464 542 52*
Via Whatsapp: 06 – 464 542 52*

*Neem ik niet direct op? Dan ben ik in gesprek. Spreek dan de voicemail in of stuur me een whatsappje. Ik streef er altijd naar je zo snel mogelijk te bellen, maar altijd binnen 48 uur heb je bericht.